Cybercrisissimulatie

Is uw organisatie al voorbereid op cyberincidenten?

Creëer binnen uw organisatie bewustwording van digitale veiligheid en leer welke acties ondernomen kunnen worden om schade te voorkomen, bijvoorbeeld bij ransomware.

Onze docenten hebben samen met onze studenten een aantal scenarios ontwikkeld waarmee we heel gericht met bedrijven aan de slag kunnen gaan met cybercrisissimulatie.
Onze studenten zijn getraind en gemotiveerd om uw organisatie voor te bereiden op cyberincidenten. Samen met uw medewerkers gaan we onderzoeken en oefenen wat de gevolgen voor uw organisatie zijn van gedigitaliseerde criminaliteit. Op onze locatie in Leeuwarden beschikken we over een high tech crisissimulatieruimte waar al veel veiligheidsteams uit de regio trainingen hebben gevolgd. Maar deze crisissimulatieoefeningen kunnen ook bij uw bedrijf worden uitgevoerd.

Waarom deelnemen aan onze cybercrisissimulaties?  

1. Praktijkervaring:
Onze HBO-studenten hebben de nieuwste kennis op het gebied van cyberbeveiliging en zijn enthousiast om deze in de praktijk te brengen. Ze gebruiken realistische scenario’s om u te helpen beter voorbereid te zijn op mogelijke cyberaanvallen.  

2. Bestaande of op maat gemaakte scenario’s:
Naast bestaande scenario’s bieden we u de mogelijkheid om op maat gemaakte scenario’s te ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en kwetsbaarheden van uw organisatie. Dit zorgt ervoor dat de simulatie realistisch en relevant is.  

3. Doelgroep

Doelgroep  Inhoud   
Politie  Reactie cyber incident  
Bedrijven/ gemeenten  Bedrijf continuïteit
(van VNG)  
Gemeentelijk crisisteam en/of gezagsdriehoek (burgemeester, OM, politie)  Focus op criminaliteit
(van VNG)  

3. Verbeterde beveiliging en inzicht
Door deel te nemen aan deze simulaties, krijgt u inzicht in  bijvoorbeeld zwakke plekken in uw cyberbeveiligingsmaatregelen en/of de reactie van uw team op cyberincidenten. Dit stelt u in staat om proactieve maatregelen te nemen en uw algehele beveiliging te verbeteren. 

4.  Kosten
De kosten voor een het ontwikkelen en uitvoeren van een crisissimulatie voor uw organisatie bedraagt euro 150,00 excl. BTW.
Uitvoering van de simulatie kan op locatie van NHL Stenden in Leeuwarden of Assen of op een eigen locatie.   

Interesse?  
Neem contact met ons op voor deelname aan een cybercrisissimulatie. We bespreken uw specifieke behoeften en doelen en ontwikkelen op basis daarvan een simulatieprogramma.  Onze studenten begeleiden de simulatie terwijl uw team de kans krijgt om hun vaardigheden in de praktijk te brengen. De simulatie wordt uitgevoerd onder begeleiding van de opleiding Integrale Veiligheidskunde. De simulatie zal een dagdeel in beslag nemen.  Na de simulatie ontvangt u een evaluatie.